Kundeservicechef

Dagrofa Logistik a/s i Vejle søger markedets bedste Kundeservice chef

For os er markedets bedste Kundeservice chef én person der brænder for at give vore kunder den bedste oplevelse når de kontakter os. Det gør vi når vi kombinerer et højt service mind-set med et højt videns niveau. Kan du samtidig forene et stærkt lederskab med godt købmandsskab og derigennem stå i spidsen for den fortsatte udvikling af et top motiveret team, så vil vi rigtig gerne høre fra dig!       

Vi leder efter ægte engagement og stærke kompetencer hos vores nye Kundeservice chef! Målet for Kundeservice er at sikre vore kunder en så effektiv og kvalitetssikret tilgang til oplysninger som overhovedet muligt. I vores kontakt med kunden tilbyder vi samtidig en vifte af produkter, og skaber derved merværdi for kunden.  

Kundeservice er det helt afgørende bindeled mellem kunden og den øvrige forretning. Derfor er det vigtigt at du har en indstilling som siger, at kundeservice er til for kunden og at ingen opgave er for lille eller for stor til at få din fulde opmærksomhed.   

I jobbet skal du jonglere med flere typer af opgaver: du skal sikre effektive processer i vores samarbejde såvel i Kundeservice men også tværorganisatorisk i forretningen, så kunden oplever ensartethed og professionalitet. Via en systematisk tilgang forventes du også at blive videns centret omkring kunderne som du systematisk stiller til rådighed for den øvrige forretning. Endelig forventes du at kunne skabe gode relationer til vore kunder og derigennem blive garant for god service.

Som chef for Kundeservice skal du varetage ledelsen og den fortsatte udvikling af 10 dedikerede medarbejdere. Du vil samtidig skulle udforme forretningsplanen for dit område, så vi forventer visioner og ambitioner for Kundeservice.

Du bliver en del af en koncern, hvor der er fokus på vækst, og for dig betyder det, at der i dine leverancer vil være fokus på kvalitet, effektivitet og en høj grad af forretnings forståelse i din tilgang til løsning af opgaverne samtidig med, at du sikre det gode samarbejde omkring løsningerne. Det er vigtigt at du genkender dig selv i dette, da vi i Dagrofa tror på, at ”du er det, du leverer”

Stillingen er centralt placeret hos vores Salgsdirektør i Vejle og vil indgå dennes ledergruppe. Du vil endvidere indgå i chefgruppen for Dagrofa Logistik og vil der få et fælles ansvar med dine chefkolleger omkring udviklingen af Dagrofa Logistik.      

Du vil møde klare forventninger til dine resultater, og din succes afhænger af din evne til at være ambitiøs med det du laver samtidig med at kunderne, medarbejderne og kollegerne får en god oplevelse i kontakten med dig. Du får sparring og udviklende feedback undervejs, og når du skaber resultater, anerkender vi det. Når vi siger, at der forude venter ansvar og udviklingsmuligheder – så mener vi det.

Vi har høje forventninger til dig

Det bedste udgangspunkt for at kunne blive en succes i jobbet som Kundeservice chef, er at du har erfaring fra tidligere jobs med ledelse og Kundeservice. Måske har du en baggrund eller erfaring fra salg? Ideelt set har du også erhvervet dig erfaringer fra LEAN værktøjskassen og har vist at du kan omsætte dette i optimerings øjemed.

Du har gennem din erfaring også oparbejdet stærke kompetencer indenfor IT, lige såvel som du naturligt tænker i processer, optimering og forankring af disse. Du genkender dig selv som ambitiøs og én person med viljen til at skabe resultater. Du har let ved at skabe tillid og du møder omverdenen med et smiler og bruger din humor intuitivt.

Som person er du proaktiv og venter ikke på, at andre tager initiativ - du kan selv! Når situationen tilspidses er du den, der holder hovedet koldt og bevarer fatningen og ikke lader det gå ud over kvaliteten i dine løsninger og deadlines i dine opgaver.

Din uddannelse er ikke det vigtigste, måske er du bachelor eller måske er du cand. merc.? Du kan også være oplært i praktikkens ”skole” og suppleret med en lederuddannelse.

Stillingen er en fuldtidsstilling og placeret i Vejle, dog med lejlighedsvise kundebesøg.  

Din udvikling er vores udvikling – og det tager vi et fælles ansvar for

I Dagrofa venter cirka 5000 engagerede kolleger på tværs af landet på at byde dig velkommen. 
Vi er en af Danmarks største dagligvarekoncerner, og du får kolleger både i butik, på kontor, på lager og på landevejen.

Vores virksomhedsstørrelse gør, at dine karrieremuligheder er store. Du har mulighed for at dygtiggøre dig inden for alle områder i detailleddet - et specifikt vare- og fagområde, som specialist i baglandet eller som leder. 

Vi har travlt så skynd dig! Vi indkalder så snart vi ser en spændende kandidat. Sidste frist for ansøgning er d. 10/7.

Du kan kontakte Salgsdirektør Kent Riis på 51 50 47 63, hvis du ønsker at høre mere om jobbet, dog med forbehold da det er ferietid.

Stillingen søges via linket i opslaget eller: www.dagrofa.dk og via fanen ”Søg job i Dagrofa 

Ansøgningsfrist: 10-07-2017
Tiltrædelse: Hurtigst muligt
Arbejdssted: Vejle
Kontaktperson:
Kent Riis
Telefon: 51504763
Hjemmeside: http://www.dagrofa.dk
Del opslaget:
Dagrofa Logistik er Dagrofas salgs- og logistikselskab. Vi leverer ikke blot dagligvarer til Dagrofas egne kæder, men vi er også totalleverandør til en række kiosk- og conveniencekunder samt andre supermarkedskæder i både Danmark og på eksportmarkeder.

Vi råder over et bredt og alsidigt sortiment med over 18.500 unikke varenumre inklusiv et prisvindende Private Label program.

Dagrofa Logistik er en værdiskabende samarbejdspartner med mere end 40 års ekspertise i kundetilpassede løsninger. Vi har strategisk placerede lagre i Vejle, Herning og Ringsted, hvor cirka 500 dedikerede medarbejdere hver dag kæmper for at levere de bedste fødevareoplevelser.