Salgs- og driftschef til MENY

Er du en erfaren salgsleder med en fyldt værktøjskasse? Og kunne du tænke dig at drive vækst, udvikle egne MENY butikker og skabe gode salgsresultater? Tænder du på at arbejde med købmænd og deres performance for at nå de altid ambitiøse men realistiske målsætninger, så er du måske vores nye kollega …

Du får det overordnede salgs- og driftsansvar for MENYs egne butikker. Det betyder, at du får ansvaret for driftsstyring via planlægning, opfølgning og eksekvering herunder lønsom drift samt sikre gennemførsel af ”best practice” på tværs af butikkerne. Du får også et medansvar ved ombygning af butikker og opførsel af nye.

Vækstledelse er et af nøgleordene i jobbet og betyder, at der er klare væksttal for hver butik, som er en del af den årlige forretningsplan, og som der naturligvis løbende følges op på. Købmanden er en del af løsningen, og involvering er derfor essentielt for at nå fastlagte mål. Du skal derfor sikre, at vækstledelse gennemsyrer forretningen. Det betyder også, at du og dit team sikrer, at købmanden udvikler sine MADarbejdere samt at alle MADarbejdere er motiveret, kender deres mål samt bidrag til opnåelse af mål.

Du bliver ansvarlig for tre salgschefer, som hver har en region med egne MENY butikker, fordelt øst og vest i Danmark. Samtidig for du ansvaret for et distrikt på Sjælland. Sammen med salgscheferne skal du drive og kontinuerligt udvikle butikkerne. Gennem sparring med den enkelte købmand sikrer du og dine salgschefer, at der eksekveres på alle koncepter, nye tiltag og øvrige projekter. Desuden arbejder I med at sikre lokal tilpasning af sortimentet ud fra butikkens kundeunderlag og inden for konceptets rammer.

Du kan samarbejde med alle og får ting til at ske, fordi du er lyttende, udfordrende og handlekraftig samt tager din del af ansvaret, når det kommer til eksekvering ude i butikkerne. Du får mange snitflader, og din succes afhænger af andres leverancer, men også dit bidrag. Du er en stærk kommunikator, og din personlighed gør, at du vinder stor respekt både i baglandet og hos købmanden.

Du er en stærk leder, som ikke bare flytter sten, men som også kan udfordre og udvikle salgschefer og købmænd. Du er forretningsorienteret, og samtidig har du en ”hands on” tilgang til forretningen. Du har masser af energi, engagement og drivkraft både når det kommer til daglig drift, men også når det handler om større og længerevarende opgaver og projekter.

Du tilfører MENY yderligere salgs- og eksekveringskraft, fordi du har opnået rigtig gode resultater i tidligere jobs -  både på top og bundlinje. Din baggrund kan derfor være mangeartet, men de senere år har omdrejningspunktet i dine jobs været drift, salg, ledelse og retail. Du har stort kendskab til butiks-ledelse og drift på operationelt niveau, herunder kendskab til relevante salgs- og driftsstyringssystemer samt analyseværktøjer.

Vi tilbyder et udfordrende job i en af Danmarks største dagligvarekoncerner. Gode muligheder for personlig og faglig udvikling. Attraktive personalegoder som f.eks. personalekøb, helbredssikring og Dagrofa personalerabatter.

Send din ansøgning hurtigst muligt og senest 5. januar 2018 – vi holder løbende samtaler. Hvis du vil vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte salgs- og driftsdirektør Kennet Berlin på telefon 7233 1231

Ansøgningsfrist: 05-01-2018
Tiltrædelse: Efter aftale
Arbejdssted: Sjælland
Kontaktperson:
Kennet Berlin
Telefon: +45 72331231
Hjemmeside: http://www.dagrofa.dk
Del opslaget:
Dagrofa koncernen omsætter for ca. 18,6 milliarder om året og beskæftiger ca. 14.500 ansatte.

Koncernen har tre forretningsområder; detail, grossist og foodservice. Indenfor detail er der profilhusene MENY, SPAR, Min Købmand og Let-køb. Dagrofa Logistik er vores grossistforretning og er Danmarks største. Foodservice Danmark sælger fødevarer til kantiner, kiosker, cafeer og hoteller og er førende på markedet.